Paganini Music

Rácz Pál aranykoszorús hegedűkészítő mester

  • Magyar
  • English

   

Szolgáltatások

Javítás

Restaurálás

“A restaurálásnál a szakmai alázat legalább annyira fontos, mint a technikai ismeretek, és a józan belátás…A javítás nagyjából a funkcionalitási gondokat oldja meg.

A restaurálás során követelmény az eredeti egységet esztétikailag is helyreállítani. A restaurálás nem is annyira fizikai, mint szellemi kihívás, hiszen gyakran a hozzá nem értők hihetetlen rongálásait kell etűntetni, a tönkretett anyagból, és a struktúra maradékaiból kell kikövetkeztetni az egységet. Megesik, hogy hónapokig vizsgálok, elemzek, tanulmányozok egy hangszert, míg rájövök az optimális megoldásokra. A restaurálásnál a szakmai alázat legalább annyira fontos, mint a technikai ismeretek, és a józan belátás, hogy bármikor jöhet valaki, bárki aki jobban és tökéletesebben oldja meg a gondokat. ”

Javítóműhelyünkben a lábvágástól, kulcsillesztéstől, egyéb beállításoktól egészen a teljes körű restaurálásig vállalunk megbízást.

Értékbecslés

Szakvélemény

Műhelyünkben eladott mesterhangszerek mellé a vevő nevére kiállított, Rácz Pál Aranykoszorús hegedűkészítő mester – 40 év szakmai tapasztalatára támaszkodva – hitelesített szakvéleményt ad ki.


A hangszer vizsgálatának lépései:

  • ​A hangszer, mely teljesen egészében összetartozik, megtalálható benne a készítő vagy manufaktúra eredeti jelzése.
  • A hangszer teljes egészében összetartozik, de nem megállapítható vagy nem eredeti a jelzése.
  • Az eredeti hangszer, idegen részekkel van ellátva. Ebben az esetben a külön részeknek is azonosíthatónak kell lenni.
  • A hangszer származása alapján nem azonosítható. Ilyenkor a test kidolgozottsága, lakk minősége, hangszer állapota a megoldás kulcsa.

Adás-vétel

Csere

Beszámítás

A hangszerek adás-vétele mellett egyedülálló cserelehetőséget is biztosítunk! Így régi illetve megunt hangszerét beszámítjuk, nem kell bajlódnia annak értékesítésével!

Az értékegyeztetés után haza is viheti álmai hangszerét!

Mesterhangszerek

​Tanulóhangszerek

Antik hangszerek

Hangszereink közül mind a tanulók, haladók, műkedvelők és természetesen a művészek is megtalálják a számukra megfelelőt.

Régebbi jó állapotú, felújított és bejátszott manufaktúra hegedűk, brácsák, csellók és nagybőgők közül választhatnak.